Logga in

Kalender

aug26sön

Arkeologins dag. Gullborgs fornborg på Vikbolandet

Föreläsning med efterföljande guidning vid fornborgen. Vi uppmärksammar arkeologins dag. Föreläsare och guide är Maria Petersson som är arkeolog och är verksam inom Arkeologerna vid Statens Historiska Museer. Vi startar med en föreläsning om fornborgen och beger oss sedan i egna bilar till borgen tillsammans med Maria Petersson. Observera att terrängen är ganska otillgänglig och inte handikappsanpassad. Likaså är det lite plats för parkering så samåkning uppskattas.

Tid: Söndagen den 26 augusti kl. 10:00.
Plats: Föreläsningen äger rum i Styrstadgården bredvid Styrstad kyrka utanför Norrköping.
Entré: Fri entré för medlem i Östkinds Hembygdsförening, icke medelmmar erbjuds gratis medlemskap för 2018.

Förbokning krävs senast 20 augusti till lotta.arrelidfolkuniversitetet.se.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Östkinds Hembygdsförening och sker med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Av Marie B. :: Artikel ändrad 2018-08-15
sep1lör
till
sep2sön

Östgötadagarna

Öppet hus på Hofgren i Jonsberg och i Löktorpet i Kättinge mellan kl 11.00 och 17.00. Info 0125-31054.

Av Marie B. :: Artikel ändrad 2018-03-23
sep22lör

Kurs i kalkputsning

Östkinds hembygdsförening anordnar kurs i kalkputsning på lerklinade innerväggar på Vikbolandet,Östra Stenby socken, Gladhem, Skogstorpet.

Vi lär oss blanda, lägga på och putsa släckt kalk, sand och vatten. Samt genomgång av användbara verktyg och maskiner. En fortsättning på tidigare lerkliningskurs.

Östkinds hembygdsförening anordnar denna kurs för att sprida kunskap och medvetenhet om äldre byggnader och byggnadstekniker från äldre tider. Skogstorpet är ett torp från 1760-talet, byggt på mark lydande under gården Gladhem. Skogstorpet har underhållits och varit bebott under sommartid sedan 1960-talet, innan dess bebott året om. Yttertaket har reparerats och på tidigare kurs har timmerlagning utförts där rötskador fanns samt lerklining i storstugan.

När: Lördagen den 22 september 08.00-16.00
Kursledare: Anders Ek
Avgift: 400 kr/ person BG: 5167-1766
Anmälan: till Liselotte Axelsson Tel: 0705 838483 eller E-mail axelsson.liselotte@yahoo.se

Medtag oömma kläder och matsäck för hela dagen. Färdväg och mer information kommer att skickas vid anmälan. Detta är ett samarrangemang med Studieförbundet Vuxenskolan Vikbolandet.

Välkommen